Menu Luk
annonce

104_Tilbehør til guitaren

Hvilket tilbehør skal jeg have til min guitar?

Skal man have tilbehør?

Du skal nødvendigvis ikke have tilbehør til din guitar, men vil man ikke også godt have vafler og chokoladesovs til regnbue-isen? Der findes tonsvis af ekstraudstyr til de forskellige guitarer, og det meste er ikke afgørende for om man kan starte med at lære at spille.

Tuner?

Hvis du kun har råd til et stykke tilbehør, så skal det næsten være en tuner. For hvis guitaren ikke stemmer, så vil ikke engang Sussi og Leo kunne invitere dig med i bandet. Der er mange Tuners at vælge imellem, og det må være en smagssag hvilken slags man foretrækker. Har du ikke flere penge efter købet af den fedeste guitar du kunne finde, er der på en smartphone, masser af App´s der kan hjælpe dig til de rette toner i livet. Du kommer til at lære mere om at stemme din guitar 111_stemme guitaren.

Plekter?

brug plekter hvis du har lyst

Er din hud på fingrene tyndere end en populær blogger fra TV, så er et plekter en fremragende ide. Det lille dråbe-lignende element hjælper dig nemt med at slå strengene an, så du kan bevare din smukke hud, og stadig forfølge din drøm om at blive håndmodel! Der findes også en pick puncher, hvor du kan trykke dine egen plekter ud af f.eks. gamle kreditkort.

Ekstra strenge?

hvilken slags guitarstrenge?

Før eller siden får du brug for dem! Intet varer evigt, heller ikke holdbarheden på dine strenge. Du kan altid vælge at have nogle liggende, men du kan selvfølgelig også vente til strengen springer. Så skal du så ned i den nærmeste musik-butik, og den er selvfølgelig lige lukket. Så er det hjem at klikke nogen i indkøbskurven på jeg-har-ingen-ekstra-strenge-liggende.dk. Du kan så vente i 2-4 dage på at få dem og bruge en ekstra halvtredser på fragt. Var det så ikke nemmere at have et par i skuffen derhjemme?

Guitarrem?

Er det nødvendigt med en guitarrem?

Måske ikke den største nødvendighed af tilbehør… MEN, skal du stå op og spille er det rimelig relevant at du ikke skal holde hele herligheden selv imens. Så vil en rem nok være på sin plads. Husk at købe de såkaldte “strap locks” (dansk: remme-lås), hvis de ikke allerede sidder i guitaren du har købt.

Metronome?

hvad er en metronome for en slags tilbehør

Hvad er en metronome, det er en lille fræk sag der kan holde takten for dig.. De fås i flere forskellige former og udgaver, men ens for dem alle er de hjælper dig til at holde rytmen. Så var du ham der sad bagerst i klassen og klappede ude af takt, så kan du ligeså godt hive pungen op ad lommen. Ellers kommer du også til at sidde bagerst i guitar-klassen.

Nodestativ?

Det er klart at anbefale, bevares det fylder en del når det er klappet ud, men du får for det første bedre mulighed for at se hvad du laver på guitaren. For det andet kommer du ikke til at ligne en der besat af en poltergeist og drejer hovedet af led, fordi dit sanghæfte ligger på gulvet eller et andet ubehændigt sted.

Capo?

hvad er en capo for en slags tilbehør

Klemmen der hjælper dig til nye akkorder, på en måde.. den sættes på et bånd på gribebåndet, og omsætter din akkorder fra en halv til en hel tone højere. Så f.eks. sæt capo på første bånd og tag et E, så ville akkorden være et F. Måske ikke redskab nummer 1 i værktøjskassen til en nybegynder, men nyttigt alligevel.

Ringbind?

En god vane er at printe de ballader og lækre sang-valg ud du spiller, på den måde kan du øve dig på de samme sange i samme rækkefølge (eller hvad du føler for). Hvilken bedre løsning end et ringbind findes der til at holde styr på den myretue.. ingen, nej vel?


Skriv et svar

annonce