Menu Luk
annonce

108_Hvilket plekter skal jeg vælge?

Hvilket plekter?

Der findes mange forskellige plektre, både i hårdhed, farver og størrelser. Ens for dem alle er at de skåner din fingrer og giver mere volume når du spiller. De er selvfølgelig ikke at foretrække, hvis du vil være den danske udgave af Antonio Banderas og køre det vilde fingerspil.

Plekterets hårdhed/tykkelse

Dette er lidt af en jungle, så lad os som udgangspunkt sige at 0,50 mm er de noget mere tynde, som er gode til almindelige akkorder (forholdsvis nemme at styre). 1,4 mm er i den tykke ende og bedre til at plukke (picke) strengene med, derfor også lidt sværere at håndtere. Prøv lidt forskellige, men som nybegynder hold dig til de lidt tynde og bløde plektre.

Hvilken størrelse og form skal mit plekter have?

Dette er en smagssag, vi har alle forskellige fingre på hånden, så det bedste er at prøve sig frem.

Hvordan holder jeg mit plekter?

Nedenfor kan du se en nogenlunde version af hvordan et plekter skal holdes.               Det første billede viser hvordan plekteret hviler på pegefingeren, og på det andet billede hvordan du holder fast med tommelfingeren. Du kan efter smag lade tommelfingeren flugte med plekteret så du kommer mere lige på guitaren. Men som udgangspunkt er det ovenstående fint.

Skriv et svar

annonce