Menu Luk
annonce

507_Hvordan skal jeg sidde med ukulelen

Kropsholdning og fingerplacering

Sidde med ukulelen oppe på brystet eller ned i skødet?

Man kan spørge sig selv, hvor er det nemmest at sidde med sin ukulele, når man spiller. Der er selvfølgelig altid flere måder og steder. Men den nemmeste må være i forhold til hvordan man holder ukulelen bedst med hænderne/armene.

Måden du gør det på, er at du lægger kroppen af ukulelen op imod din højre overarm. Sørg for at du med underarmen kan komme til at spille på strengene uden at ramme med armen.

Så på den måde holder du ukulelen ind til kroppen med albuen. Med din venstre hånd (som du tager akkorderne med), skal du kun støtte halsen minimalt, da kroppen af instrumentet som er det tungeste bliver holdt oppe af den anden arm.

Hvordan står man med ukulelen

Ondt i arm og skulder når du spiller?

Spænder du når du sidder med det lille instrument. Så fokuser på at ukulelen skal hvile i albuebøjningen. Hvis det er for svært, kan man med fordel spille tilbagelænet i et møbel. så kommer ukulelen til at ligge på maven af dig. Det lærer man selvfølgelig ikke noget af, så prøv så vidt muligt at holde den selv.

Hvor skal tommelfingeren sidde?

Den skal være der hvor det føles mest naturligt, nemlig bag halsen, så alle de andre fingre kan være klar til alle de lækre akkorder du skal spille. Det er en smagssag hvor langt tommelfingeren skal krumme over halsen, men det kommer helt af sig selv. Men får du meget ondt i hele hånden når du skal spille en akkord, er det måske en dårlig vinkel du har ramt.

Node-stativ eller nodepult

Det er svært at spille ukulele med en hånd, så hvis du spiller efter noget på print er det en god ting med node-stativ. Både fordi du kan sidde oprejst uden at krumme ryggen henover sofa-bordet. Men også fordi du kan koncentrere dig bedre om at lære at spille.
Nodestativ er til papir og er lidt skrøbelige, har du en stor mappe med sange kan en nodepult anbefales


Du finder en nodepult her hos 4sound.dk, linket er til den billige model. Man kan dog også vælge at bruge et par hundrede kroner mere, og få et mere stabilt et.

Lange negle – nej tak.

Lange negle kan komme i vejen når du med venstre hånd skal spille akkorderne. De rammer gribebrættet før du får trykket strengene i bund, og får du endelig hamret strengene i bund, er du muligvis igang med at ødelægge træet i gribebrættet.


Skriv et svar

annonce