Menu Luk
annonce

527_Rytme i alt

Rytme findes overalt

Ikke kun metronomen

I sidste lektion blev du introduceret for metronomen. Det er selvfølgelig ikke kun den du kan bruge i forhold til rytme, der sidder faktisk et redskab for enden af dit ben, også kaldet foden.


Hvis du lærer at tælle med foden samtidig med at du spiller er du også godt på vej med at få rytmen på plads. Det er faktisk en ting man også tit ser de professionelle stadig gør, simpelthen fordi det er så effektivt. Specielt når du spiller alene, hvor et helt band har bas og trommerne at forholde sig til.

Masser af rytme muligheder

Foden og metronomen er kun et par af de mange muligheder der er. Her kommer flere eksempler:

  • Spiller du med andre, finder du hurtigt ud af, at i skal holde samme rytme. Så sammenspil er en rigtig god mulighed for at blive bedre rytmemæssigt, og faktisk også på andre punkter.
  • Spiller du alene uden at synge, så er det stadig værdifuldt at tælle, eller lave ”tromme-lyde”, med munden. Eller måske ”ba dam ba dam”.
  • Har du lært en sang udenad, kan du med fordel spille ukulele til den originale version. Altså sætte sangen på anlægget, og simpelthen prøve at følge takter og rytmen igennem hele sangen. Dette kan hjælpe dig rigtigt langt.
  • Sidder du sammen med andre kan du få dem til at klappe eller knipse


Der er i hvert fald ingen undskyldning for at komme i gang med rytmen. Hvis du ikke har styr på den, bliver det svært at udvikle sig på ukulelen.


Skriv et svar

annonce