Menu Luk
annonce

526_brug af metronomen

Brug af metronomen og ukulelen

Hvordan bruger man en metronom?


Hvis vi tager udgangspunkt i myjam’s online metronom, så er der masser af muligheder. Her kan du både skifte lyde, tempo og takter. Følg ovenstående link for at læse mere om metronomen og dennes funktioner, her på sitet.

Når metronomen slår en takt, slår du ned på strengene. Det er selvfølgelig den mest simple måde at bruge den på, men du skal jo også starte et sted.

Hvordan øver jeg med metronomen?

Som nybegynder er det klart at foretrække hvis du vælger fire takter og skifter akkord på hvert fjerde. Bruger du myjam’s online metronom, kan du også skifte lyden på hver fjerde takt, dette giver dig en fordel, så du måske ikke skal tælle selv. Som standard er den online metronom sat til 4 takter, hvor den første har en anden lyd end de andre, det er altså der man skifter akkord.


  • NOTE: Klik på cirklerne, for at ændre lyd på takten.


Så hvis du trykker start på metronomen herover er du igang, slå ned på strengene hver gang lyden kommer, og skift akkord hver gang den røde prik kommer. Dette svarer til at du selv tæller 1, 2, 3, 4.

Er udfordringen ikke stor nok, kan du altid proppe et “og” imellem takterne, hvor du så slår på strengene nedefra. Dette giver en lidt hurtigere rytme, og lyder mere af en sang.

1og2og3og4og

Bruger du derimod en god gammeldags metronom, skal du selv tælle hvornår der skal skiftes.
metronom der holder takten

Tempoet når jeg øver

Start langsomt ud hvis du ikke er vant til at spille på instrumenter. På vores metronom står den som udgangspunkt på en lav hastighed, går det for langsomt, så sæt tempoet op. En anden mulighed kan også være at du tager to slag på en takt. Altså f.eks. spiller du både op og ned på strengene på den ene takt.


Skriv et svar

annonce